Δελτίο Τύπου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΝΕΛΕ ΚΕΚ   
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2016 06:23

Διακεκριμένοι αθλητές συζητούν με του μαθητές μας για την ισότιμη συμμετοχή στον αθλητισμό και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, στις εκδηλώσεις της Αντιπεριφέρειας Αχαϊας.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, σήμερα το πρωί στο γραφείο του, παρουσία των διεθνών αθλητών μας, κου Πετρόπουλου Κώστα, κου Κατσουράνη Κώστα και κου Γκουντάνη Νίκο, εν όψει της πραγματοποίησης της μεγάλης μαθητικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ. στο γήπεδο του Απόλλωνα Πάτρας, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου IRIS- Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας”

 

 

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν 1.500 μαθητές α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης από σχολεία της Πάτρας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αθλητές μας Πετρόπουλο Κώστα, Κατσουράνη Κώστα, Γκουντάνη Νίκο, Νόρα Δράκου, Βάσω Καραντάσιου, Αργυρόπουλο Νίκο, Μάμαλο Παύλο, Τσαπατάκη Αντώνη.

Οι αθλητές του Απόλλωνα και του Προμηθέα θα σκοράρουν με τους αθλητές των «Μαχητών» και της «Μέριμνας», ενώ αγώνας μπάσκετ θα διεξαχθεί μεταξύ ομάδων των συμμετεχόντων σχολείων.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12.00 μμ στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση μεταξύ διακεκριμένων αθλητών μας και Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Προπονητών της περιοχής μας για την αναγνώριση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, διακρίσεων και περιστατικών βίας κατά τη διάρκεια άθλησης των παιδιών, ηλικίας 6 έως 15 ετών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους τους αθλητές που θα συμμετέχουν στο διήμερο εκδηλώσεων, καθώς και τους φορείς (Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε & Δ.Ε. Δ.Ελλάδος, Αστυνομική Δ/νση Αχαϊας, Ερυθρό Σταυρό, και τους αθλητικούς συλλόγους Απόλλωνα Πατρών και Προμηθέα) για τη συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων, δήλωσε «είναι αναμφισβήτητα σημαντική η επιτυχία του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας να εκπροσωπεί την Ελλάδα ως επικεφαλής εταίρος- συντονιστής του Ευρωπαϊκού έργου IRIS, που έχει στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών βίας, φαινομένων ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης, Σκοπός μας είναι να προλάβουμε τη βία και το ρατσισμό πριν φτάσει στο γήπεδο, να ενισχύσουμε τα παιδιά μας, τους μικρούς αθλητές, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να τους διδάξουμε ότι η ομαδικότητα κερδίζει!!!»

“Όλοι έχουν δικαίωμα στον Αθλητισμό”

Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (Δελτίο Τύπου για  εκδηλώσεις IRIS.pdf)Δελτίο Τύπου για εκδηλώσεις IRIS.pdf 669 Kb
 

Τελευταία Νέα

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

Δ/νση: Αυτοκράτορος Θεοδώσου 16,Τ.Κ. 2633, Τερψη, Πάτρα

Τηλ: 2610 330252 - 2610330273 2610330273

E-mail: nelekek-ax@otenet.gr

Υπηρεσίες


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free joomla theme top celebrities Valid XHTML and CSS.