Home Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου Το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας με το Ευρωπαϊκό Έργο «IRIS» κοντά στους προπονητές και στους μικρούς μας αθλητές, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης
Το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας με το Ευρωπαϊκό Έργο «IRIS» κοντά στους προπονητές και στους μικρούς μας αθλητές, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΝΕΛΕ ΚΕΚ   
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016 08:03

Το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εκπαιδευτικών  προγραμμάτων που αφορούν την παρουσίαση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο “IRISInnovative learning Resources to foster equal participation In grassroots Sports dealing with discrimination, racism and violence incidents – Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας”, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Συμπράξεις Συνεργασίας στον τομέα του Αθλητισμού.

Έτσι την Δευτέρα 05 και την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016 το πρωί, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις αίθουσες διδασκαλίας του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, εκπαιδευτική διημερίδα με τη συμμετοχή προπονητών υδατοσφαίρισης και κολύμβησης των Αθλητικών Συλλόγων περιοχής Πατρών.

Οι προπονητές ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα του έργου (iris-sport.eu), μοιράστηκαν τυχόν εμπειρίες τους στην αναγνώριση, πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας ανάμεσα στους αθλητές, και εκπαιδεύθηκαν σε διαδραστικά παιχνίδια που μπορούν να εφαρμόσουν εντός της διάρκειας της προπόνησης προκειμένου να εμφυσήσουν στους αθλητές αξίες όπως η ομαδικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η συνεργασία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, με στόχο την πρόληψη εμφάνισης φαινομένων ρατσισμού, διακρίσεων και περιστατικών βίας.

Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής διημερίδας, οι προπονητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού.

Παράλληλα, η ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο “IRIS” σε συνεργασία με την επιστημονική συνεργάτιδα του έργου, επισκέφθηκε τις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (Ν.Ο.Π) καθώς και του ΠΡΟΜΗΘΕΑ Πατρών όπου είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά εργαλεία τα οποία περιλαμβάνουν: Παιχνίδι - ρόλων για παιδιά ηλικίας έντεκα έως δεκαπέντε ετών, με το οποίο τα παιδιά εξοικειώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε αξίες όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας και η επιδίωξη της ομαδικότητας, και ένα Βιβλίο Κόμικ για παιδιά ηλικίας έξι έως έντεκα ετών που τα βοήθησε, να γνωρίσουν καλύτερα τις έννοιες του Δίκαιου Παιχνιδιού (Fair Play) και της Δίκαιης συμπεριφοράς στα αθλήματα.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαϊας και Νόμιμος Εκπρόσωπος του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, κος Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε «ευχαριστούμε θερμά τους προπονητές οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας να συμμετέχουν στη πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση του έργου καθώς και τους Συλλόγους που μας φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις τους δίνοντας μας την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στα παιδιά μας και να συζητήσουμε μαζί τους για τις σημαντικές ηθικές αξίες που προάγει ο αθλητισμός. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και συλλόγους της περιοχής μας ώστε να παρακινήσουμε τη νέα γενιά να αντισταθεί στη βία και στον ρατσισμό και να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα».

Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (Δελτίο Τύπου για 1o γκρουπ εκπαίδευσης IRIS.pdf)Δελτίο Τύπου για 1o γκρουπ εκπαίδευσης IRIS.pdfΔελτίο Τύπου για 1o γκρουπ εκπαίδευσης IRIS250 Kb
 

Τελευταία Νέα

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

Δ/νση: Αυτοκράτορος Θεοδώσου 16,Τ.Κ. 2633, Τερψη, Πάτρα

Τηλ: 2610 330252 - 2610330273 2610330273

E-mail: nelekek-ax@otenet.gr

Υπηρεσίες


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free joomla theme top celebrities Valid XHTML and CSS.