Home Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου Δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «IRIS» για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης
Δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «IRIS» για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΝΕΛΕ ΚΕΚ   
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 08:24

Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στην  πόλη Γυβάσκυλα της Φινλανδίας, η 3η συνάντηση εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο “IRISInnovative learning Resources to foster equal participation In grassroots Sports dealing with discrimination, racism and violence incidents – Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας”, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Συμπράξεις Συνεργασίας στον τομέα του Αθλητισμού.

 

Στην 3η συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων τον συμπραττόντων φορέων: Πανεπιστήμιο του Shumen (Βουλγαρία), Πανεπιστήμιο Jyvaskyla (Φινλανδία), Oltalom Αθλητική Ένωση (Ουγγαρία), Πανεπιστήμιο Santiago de Compostela (Ισπανία), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από την μεριά του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, που είναι και ο συντονιστής του έργου εκτός από την ομάδα έργου, εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κος Δριβίλας Δημήτριος και κος Πετρόπουλος Κωνσταντίνος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους υπόλοιπους εταίρους σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται στις χώρες τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών βίας, διακρίσεων και ρατσισμού στον αθλητισμό βάσης.

 

Οι εργασίες της 3ης συνάντησης περιελάμβαναν παρουσίαση των καινοτόμων εκπαιδευτικών υλικών των οποίων το περιεχόμενο προέκυψε με βάση την έρευνα που διεξήχθη, (σε προηγούμενο στάδιο του έργου), και αφορούσε την καταγραφή στοιχείων και περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης (σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες) αναφορικά με το πρόβλημα των διακρίσεων, του ρατσισμού και της βίας στον αθλητισμό βάσης.

Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα όλοι οι εταίροι θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν και να εκπαιδεύσουν τους Καθηγητές  Φυσικής Αγωγής και προπονητές, στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και στα εκπαιδευτικά εργαλεία τα οποία περιλαμβάνουν: Παιχνίδι - ρόλων για παιδιά ηλικίας έντεκα έως δεκαπέντε ετών, το οποίο θα εξοικειώσει και θα ευαισθητοποιήσει τα παιδιά με αξίες όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας και η επιδίωξη της ομαδικότητας, ένα Βιβλίο Κόμικ για παιδιά ηλικίας έξι έως έντεκα ετών που θα τα βοηθήσει, να γνωρίσουν καλύτερα τις έννοιες του Δίκαιου Παιχνιδιού (Fair Play) και της Δίκαιης συμπεριφοράς στα αθλήματα, ένα Εγχειρίδιο Επιμόρφωσης Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και προπονητών με στόχο την ενημέρωσή τους σε θέματα διακρίσεων στον αθλητισμό των παιδιών και των νέων, σχετικά με τις συνέπειες των διακρίσεων, να προτείνει μέτρα και πρακτικές που μπορούν να εφαρμοσθούν στον Αθλητισμό για την πρόληψη των διακρίσεων και γενικά να ενισχύσει τους καθηγητές Φ.Α. και προπονητές στην αντιμετώπιση των διακρίσεων και της βίας, αλλά και Διαδικτυακό επιστημονικό υλικό για την επιμόρφωση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, προπονητών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού βάσης, στα πεδία της παιδαγωγικής, της ψυχολογί­ας, της κοινωνιολογίας και της αθλητικής δεοντολογίας.

 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαϊας και Νόμιμο Εκπρόσωπο του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, κο Γρηγόρη Αλεξόπουλο , «η ανάπτυξη  του καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού, αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας με τους εκπροσώπους των άλλων εταίρων, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τους Παιδαγωγούς μας στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων, που δυστυχώς παρουσιάζουν αυξανόμενη τάση  τόσο στα σχολεία μας όσο και τους αθλητικούς φορείς».

 

 

Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (Δελτίο Τύπου για Juvaskyla.pdf)Δελτίο Τύπου για Juvaskyla.pdfΔελτίο Τύπου409 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 08:37
 

Τελευταία Νέα

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

Δ/νση: Αυτοκράτορος Θεοδώσου 16,Τ.Κ. 2633, Τερψη, Πάτρα

Τηλ: 2610 330252 - 2610330273 2610330273

E-mail: nelekek-ax@otenet.gr

Υπηρεσίες


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free joomla theme top celebrities Valid XHTML and CSS.