Home Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου Σημαντικά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο τελικό Συνέδριο του Έργου RURAL/ITER με θέμα «Αγροτική καινοτομία και επιχειρηματικότητα - Απάντηση στην κρίση»
Σημαντικά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο τελικό Συνέδριο του Έργου RURAL/ITER με θέμα «Αγροτική καινοτομία και επιχειρηματικότητα - Απάντηση στην κρίση» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΝΕΛΕ ΚΕΚ   
Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2014 08:24

Σημαντικά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο τελικό Συνέδριο του Έργου RURAL/ITER με θέμα «Αγροτική καινοτομία και επιχειρηματικότητα - Απάντηση στην κρίση»

Με επιτυχία και σημαντικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με θέμα «Αγροτική καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Απάντηση στην κρίση» την περασμένη Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Patras Palace, στην Πάτρα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου RURAL/ITER, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και των υπόλοιπων εταίρων του Έργου, εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και πλήθος υφιστάμενων και εν δυνάμει επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού τομέα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα βασικά αποτελέσματα του έργου και συγκεκριμένα η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα για υφιστάμενους και εν δυνάμει αγρότες, η συλλογή καλών πρακτικών από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και το εργαλείο δημιουργίας Επιχειρηματικού Πλάνου αγροτικών επιχειρήσεων.

«Η καταπολέμηση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για εμάς, η ανάκαμψη της οικονομίας προϋποθέτει την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με αναπτυξιακό χαρακτήρα, στο οποίο η πρωτογενής παραγωγή θα έχει καθοριστικό ρόλο» ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος και τόνισε την βούληση της Περιφέρειας να στηρίξει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των σύγχρονων γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσα από την τόνωση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, την ενθάρρυνση των νέων ιδεών με σεβασμό στο περιβάλλον.

Επιπλέον, αναπτύχθηκαν εξειδικευμένα θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα από καλεσμένους-ομιλητές τόσο του ακαδημαϊκού όσο και του επιχειρηματικού χώρου, ενώ το Περιφερειακό ΚΕΚ ΔΒΜ ΠΕ ΑΧΑΙΑΣ ως συντονιστής εταίρος του έργου και οι εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος από την Ιταλία και την Πορτογαλία παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους σχετικά με τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις του έργου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να διατυπώσουν συγκεκριμένα ερωτήματα για τη λειτουργία της πλατφόρμας, καθώς και σειρά προτάσεων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της με βάση τις ανάγκες τους.

Το Ευρωπαϊκό έργο RURAL/ITER (Reintroduction Upon Rural Agricultural Lands of Innovative Training for Entrepreneurs on Return) χρηματοδοτείται από την δράση Μεταφορά Καινοτομίας-LEONARDO Da Vinci του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης και έχει σαν αφετηρία τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την στροφή που παρατηρείται στον πρωτογενή τομέα.

Στο έργο εκτός από το Κ.Ε.Κ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, μετέχουν επιπλέον η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), το ΚΕΚ Agricoltura è Vita από την Ιταλία, το Πανεπιστήμιο Trás-os-Montes e Alto-Douro από την Πορτογαλία, το εκπαιδευτικό κέντρο Centre for Agricultural and Rural Development από την Ιταλία, η ένωση συνεταιρισμών European Farmers European Agro-Cooperatives και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών με έδρα το Βέλγιο.

Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (Δελτίο Τύπου για Συνέδριο Ruraliter.pdf)Δελτίο Τύπου για Συνέδριο Ruraliter.pdf 327 Kb
 

Τελευταία Νέα

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

Δ/νση: Αυτοκράτορος Θεοδώσου 16,Τ.Κ. 2633, Τερψη, Πάτρα

Τηλ: 2610 330252 - 2610330273 2610330273

E-mail: nelekek-ax@otenet.gr

Υπηρεσίες


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free joomla theme top celebrities Valid XHTML and CSS.